2014. március 19., szerda

WWF Föld Órája Fővárosa verseny

A WWF Magyarország idén 3. alkalommal hirdeti meg a WWF Föld Órája Fővárosa versenyt. (Ha valaki nem tudná miről szól a kezdeményezés, mi a története, annak ajánlom a tavalyi Föld Órája eseményt bemutató bejegyzésünket.) A foldoraja.hu weboldalon hivatalosan regisztráló önkormányzatok mérettetnek meg, hogy kiderüljön, hol lakik a legtöbb természetvédelem iránt elhivatott ember. A településeknek ezt követően nem kell mást tenniük, csupán regisztrációra buzdítaniuk lakóikat. (A poszt készítésének idején már 628 személy, 27 település és 87 intézmény, vállalat csatlakozott!)


2011-ben 72 hazai város, község és falu, 2012-ben 93 önkormányzat, 2013-ban pedig szintén közel száz település regisztrálta magát a foldoraja.hu weboldalon. Hogy minél több önkormányzatot buzdítson csatlakozásra, a WWF Magyarország idén 3. alkalommal hirdeti meg a Föld Órája Főváros versenyt. A megmérettetést az a magyar település nyeri meg, amelynek arányaiban a legtöbb lakója csatlakozik a WWF Föld Órája akcióhoz, aminek itt is van az egy nemzetközi, 2014. februárban kijött figyelemfelhívó videója: A nevezéshez az önkormányzatnak hivatalosan kell regisztrálnia csatlakozását a foldoraja.hu weboldalon. Ezt követően már a lakosok aktivitásán múlik a győzelem! Minden település egyforma eséllyel indul, hiszen minél többen regisztrálnak magánszemélyként is a honlapon, megjelölve, hogy mely településről jelentkeznek, annál nagyobb az esély a cím elnyerésére.

A legtöbb felelős gondolkodású lakost számláló településnek 2012-ben Nyíregyháza bizonyult, 2013-ban pedig Szigetszentmiklós viselhette büszkén a címet. Íme egy videó arról, hogy milyen volt tavaly a Föld órája felvonulás a szóban forgó Pest megyei településen:Tavaly a Duna-parti város a WWF Föld Órája lekapcsoló eseményre öntött 5 méter magas óriásgyertyát is megkapta, amely hónapokig a város főterén ékeskedett. 2013-ban így egy szigetszentmiklósi lakos nyerhette meg a Nyíregyháza által felajánlott hosszú hétvégét. Idén pedig az alföldi város példáján Szigetszentmiklós biztosít egy rövid pihenést a 2014-es Föld Órája Főváros címet elnyerő település egyik szerencsés, regisztráló lakójának.


Arra, hogy melyik város lesz a 2014-es év Föld Órája Fővárosa, március 29-én, a Föld Órája napján derül majd fény. A címet a nyertes település egy éven keresztül viseli és használhatja kommunikációjában, vagy akár a WWF jól ismert panda logójával egészítheti ki a település határát jelző táblákat!

Ha tetszett a bejegyzés és érdekelnek a témába vágó további aktualitások, úgy kövess minket a Facebookon vagy a Twitteren!


A poszt alapját a WWF vonatkozó oldala adta, míg a felhasznált képek innen származnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blog Widget by LinkWithin