2014. február 2., vasárnap

Vasárnapi filmajánló: Vidrasors

Abban az esetben, ha valaki éppen nem túrázik, annak vasárnapi kanapés-tévés programnak ajánlom Török Zoltán 51 perces természetfilmjét.


A filmben Márta, a Vidrapark munkatársa otthon ápolgatja a szívbeteg, zuhanyrózsafüggő kis vidrát, a törzsőrmester kinézetű vadszakértő, Gera Pál viszont ragaszkodik hozzá, hogy az állat több időt töltsön a szabadban, különben még nehezebb lesz az elválás. Dráma, humor és két egymásnak feszülő nevelési stratégia, gyönyörű közeli, víz alatti és légi felvételekkel. Nemcsak Fekete István-rajongóknak kötelező.

A film egy megmentett kisvidra izgalmas és fordulatokban bővelkedő történetén keresztül mutatja be, hogyan lett Magyarország "vidranagyhatalom" - köszönhetően egy egyedülállóan sikeres mozgalomnak és páratlan, másutt nem található vizes élőhelyeinknek. Aki komolyabban érdeklődik a film után, az a videón túl beszámolót olvashat az Origon.

Ajánlónak íme egy kis videó Gera Pálról, továbbá a teljes film beágyazása technikai okok miatt nem lehetséges, de megtekinthető az Indafilmen, itt.Jó szórakozást!

(A kép innen származik.)


Ha tetszett a bejegyzés és érdekelnek a témába vágó további aktualitások, úgy kövess minket a Facebookon vagy a Twitteren!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blog Widget by LinkWithin