2014. február 9., vasárnap

Vasárnapi filmajánló: Csodabogarak

Mai ajánlómban nem is egy filmet mutatok be, hanem egy sok részből álló sorozatot, illetve egy egész estés alkotást.


A sorozat: személy szerint nekünk még anno egyik öcsém mutatta meg a Csodabogarakat, nem is tudtam, hogy léteznek. Tőle kaptuk először kölcsönbe, majd végül meg is vettük. És hogy mi fogott meg ebben az animációban: a képeken az emberek csak kellékek, nem kellenek szavak egy történet elmeséléséhez, a szereplők jól megrajzoltak és szerethető személyiségjegyekkel bírnak: nekik is vannak álmaik, apró-cseprő problémáik, ellenségeik, szerelmük és főleg humoruk. Ő itt például egy pók, aki írogat:


A katica meglepően pofátlan és virgonc, a pókok vadászatának kimenetele mindig bizonytalan (szegények valahogy nem is olyan okosak), a hangyák a maguk módján igyekeznek együttműködni, a legyek zizegnek és olykor eléggé maguknak valók, de sikerük is mintha hangulatfüggő lenne: vagy összejön a terv, vagy nem. És még sok tulajdonság, még több szereplővel. Az biztos, hogy a szórakozás garantált. Egyik kedvencünk az alábbi rész:De ha valakinek túl rövid egy rész, akkor vagy többet kell nézni egymás után, VAGY (igen, nagybetű) nem olyan régen bemutatták a mozifilmet is, Csodabogarak - Az elveszett hangyák völgye címmel. A sztori szerint egy békés tisztáson, egy hirtelen félbeszakadt piknik maradékai harcot szítanak két hangyafaj között. A csata tétje nem más, mint a felbecsülhetetlen értéket képviselő cukrosdoboz. Egy katica véletlenül a hangyacsata közepén találja magát, majd összebarátkozik Mandible-lel, a fekete hangyák egyikével és segít neki megmenteni a fekete hangyák otthonát a kegyetlen vörös hangyák támadóitól, akiknek ostromát a félelmet nem ismerő Butor vezet. Az alkotók próbálták mellőzni a klasszikus rajzfilmes hangokat, és a sorozathoz képest újdonság, hogy a filmben is van zene, nem csak a bevezetőben. De nem kell aggódni, a természetes hangokat tökéletesen kiegészítik akár az ipari zajok is. És van benne majomhang is :) (Pedig van, itt a megoldás.) És akkor jöjjön a film előzetese:Azt hiszem ez az a mese, amire a kisgyerek azt mondhatja: kell, kell, kell :)

Ha tetszett a bejegyzés és érdekelnek a témába vágó további aktualitások, úgy kövess minket Facebook oldalunkon vagy a Twitteren!

A képek innen és innen származnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blog Widget by LinkWithin