2013. április 16., kedd

Tervezz fát, majd nézd meg élőben

A Million Trees Project nevű magyar kezdeményezésnek köszönhetően most mindenki, akinek van 1 000, azaz egyezer forintja, ráadásul szereti a környezetét vagy aggódik a természet jelenlegi állapotáért, az tervezhet egy fát a www.milliontreesproject.com oldalon. Minden, a weboldalon tervezett fa után a WWF Magyarország segítségével a Pilisi Parkerdő Zrt. elültet egy valódi fát a Budakeszi melletti erdőben, Nagyszénászugban. A fokozottan védett és egyben Natura 2000-es erdőterület a festői Csíki-hegyek lábánál terül el.

Forrás: milliontreesproject.com
A fák formája adott, de kiélheted kreativitásod, ahogy azt mások is megtették előtted :). Példának okáért lásd az alábbi képet:


A www.milliontreesproject.com weboldalon a „Tervezz fát” ("Design Yours") gombra kattintva mindenki kiválaszthatja a neki megfelelő faformát illetve színt, majd különböző állatokkal, gyümölcsökkel és egyéb elemekkel színezheti saját fáját. 1 000,- Ft befizetése után az egyedi alkotás azonnal megoszthatóvá válik a Facebookon és a nagyobb közösségi oldalakon, hogy a kezdeményezés a tervezők segítségével valódi természetvédelmi mozgalommá válhasson! De az igazi lényeg ezt követően jön: a WWF Magyarország minden egyedileg megtervezett fa után a Pilisi Parkerdő Zrt. segítségével a valóságban is elültet egy őshonos facsemetét Nagyszénászugban, a fokozottan védett Csíki-hegyek lábánál elterülő Natura 2000-es erdőterületen. Így járulhat hozzá minden kreatív környezetbarát a területen folyó élőhely-helyreállításhoz.

Az alábbi videóban tömören megnézheted, hogy miről is szól ez az egész:


Szerintem a mi fánk hamarosan elkészül, mivel páromnak tetszik a bagoly, szóval nem kihagyható :)

(A bejegyzésben nagy segítséget nyújtott a WWF vonatkozó oldala!)


Ha tetszett a bejegyzés és érdekelnek a témába vágó további aktualitások, úgy kövess minket a Facebookon vagy a Twitteren!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blog Widget by LinkWithin