2013. március 7., csütörtök

Hogyan óvd a természetet, avagy cukiság Amerikából

A Yosemite Nemzeti Parknak (akik emlékeznek még rá, azoknak Maci Laci élőhelyén), mint oly sok más szervezetnek, naponta kell válaszolnia érdeklődő vagy reklamáló levelek tömegére. Március elején viszont kaptak egy olyan üzenetet, amit a sokat látott emberek megosztottak Facebook oldalukon is:


A levél magyarul valahogy így hangzik:


"Kedves parkőrök!

Én egy Yosemite Junior Ranger vagyok. Nemrégiben véletlenül hazahoztam a Yosemite parkból két gallyat. Tudom, hogy nem szabad elvinnem semmit a park területéről, ezért visszaküldöm az ágakat. Kérem, adják vissza őket a természetnek.

Köszönettel: Evie"

A hozzászólók között van olyan, aki szerint több hasonló emberre lenne szükség, mint Evie, míg a Yahoo oldalán szó szerint idéznek két hozzászólót. Az egyikük mindössze csak ennyit írt: "Take nothing but pictures, leave nothing but footprints. Great kid!" - ami magyarul is megfogadható: "Ne vigyél el mást, csak képeket, én ne hagyj itt mást, csak a lábnyomod. Nagyszerű kölyök!"

És hogy a Yosemite Nemzeti Parkot érdemes óvni és szeretni, azt az alábbi videó is tanúsítja:
Ha tetszett a bejegyzés és érdekelnek a témába vágó további aktualitások, úgy kövess minket a Facebookon vagy a Twitteren!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blog Widget by LinkWithin