2013. január 10., csütörtök

Folytatódik a Termelj Otthon! mozgalom Bábolnán

Hasonlóan a Magyarország legszebb konyhakertje pályázathoz, ahol a cél a háztáji gazdálkodás fejlesztése, Bábolnán az Önkormányzat segít a hátrányos helyzetűeknek úgy, hogy térítésmentesen vetőmagot adományoz, ezáltal a rászorulók minimális befektetéssel szép konyhakertet alakíthatnak ki maguknak és a mindennapokban felhasználható növényeket termelhetnek.

Fotó: raiffeisen-agro.hu
Tavaly sokan éltek a településen az ingyenes vetőmag kérésével, így már-már logikusnak tűnik, hogy idén is megismétlik a kezdeményezést. Jelentkezni 2013. január 31-ig lehet a kitöltött űrlappal a Hivatal épületében, ezt követően rászorultság alapján dönt a képviselő-testület a "nyertesek" köréről, így a vetési időszakban már a föld alatt lehetnek a magok. Arról viszont nem tudok, hogy a vetést később ellenőrzi-e valaki az Önkormányzat részéről, vagy az igénylőkre van bízva a termés sikere.

Úgy gondolom, hogy a kezdeményezés példaértékű, és a fent hivatkozott legszebb konyhakert pályázaton túl - kisebb reklámmal - ez is egy módja, hogy a háztáji kertészkedés ismét előtérbe kerüljön a mindennapokban. Sajnos más településről - a bejegyzés publikálásának napján - nem tudok, ahol hasonlóan vetőmagot osztanának, bár elképzelhető, hogy még csak ezt követően teszik közzé a hirdetményeket. Úgy legyen :)

Ha tetszett a bejegyzés és érdekelnek a témába vágó további aktualitások, úgy kövess minket a Facebookon vagy a Twitteren!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blog Widget by LinkWithin