2013. január 6., vasárnap

Filmnézéssel támogathatod a WWF Hiúz Fajvédelmi Programját

A WWF Magyarország és a Mozinet 2013. január 9-én 19:00-kor nyilvános jótékonysági vetítést szervez az Uránia Nemzeti Filmszínházban (cím: 1088 Budapest, Rákóczi út 21.), amikor is A messzi dél vadjai című filmet mutatják be. És hogy miért érdekes a fenti információ: minden eladott jegy árának 50 %-a a szervezet Hiúz Fajvédelmi Programját támogatja.

Fotó: readthehorn.com
A messzi dél vadjai különleges világba kalauzol el minket, ahol a világtól egy gáttal elzárt közösség a természettel összhangban, ugyanakkor az elemek pusztító erejének kiszolgáltatottan éli mindennapjait. 

"A felelősség, hogy megóvjuk a Földet és csökkentsük a bolygóra nehezedő, folyamatosan növekvő terheket, a miénk. A film kiválóan mutatja be az emberiség egyik fő feladatát: tiszteljük a természet felbecsülhetetlen és pótolhatatlan értékeit, valamint tanuljunk meg összhangban élni velük. Ajánljuk a filmet mindazoknak, akik magukénak érzik ezeket a célokat." - mondta el Molnár-Baji Éva, a WWF Magyarország PR menedzsere.
A messzi dél vadjai a Sundance Filmfesztivál fődíja és operatőri díja, valamint a Cannes-i Filmfesztivál négy elismerése (FIPRESCI-díj, Arany Kamera-díj, Az Ökumenikus Zsűri Különdíja, Fiatal Tekintetek Díja) után a kritikusok szerint komoly esélyekkel indul az Oscarért is.
A film országos bemutatója január 10-én lesz, egy kis ízelítőnek, kedvcsinálónak itt a film ajánlója:
Ha tetszett a bejegyzés és érdekelnek a témába vágó további aktualitások, úgy kövess minket a Facebookon vagy a Twitteren!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blog Widget by LinkWithin