2013. január 11., péntek

A Föld madárszemmel - természetfilm sorozat a Spektrumon

Habár korábban magyar televízió már vetítette, most a Spektrum tűzi műsorára A Föld madárszemmel (Earthflight) című, madarakról szóló természetfilm sorozatot, melyet a BBC készített (a műsor angol nyelvű ajánló oldala itt nézhető meg), ők meg tapasztalataim szerint nem adnak ki rossz minőséget a kezük közül.

Fotó: castingnieuws.nl
Az Earthflight első adását 5,8 millióan nézték meg az Egyesült Királyságban (így a harmadik helyre került a természetfilmek ranglistáján az Egyesült Királyságban), a BBC One csatornán pedig az egész 2011 év folyamán ott volt az öt legnézettebb dokumentumfilm között.

Egy lenyűgöző és csodálatos sorozat, amely korszerű technológiák és kifinomult technikák ötvözésével mutatja be a világot, rendkívül látványos égi nézetből. Mindegyik epizód más és más földrészt mutat be: Észak-Amerikában hóludak és fehérfejű rétisasok szárnyalnak a Mexikói-öböltől egészen Kanadáig. Európában szürke darvak mérkőznek meg a Camargue (a Rhône folyó deltája) galoppozó lovaival és apácaludak bolyonganak London felett. Dél-Amerikában kondorkeselyűk és színpompás arapapagájok vonulnak hegyeken és az esőerdőn keresztül. Más epizódok Afrika, Ázsia és Ausztrália lenyűgöző tájait tárják elénk.

Fotó: http://www.thecosmosphere.com
A sorozat egy egész sor eszközt – fedélzeti kamerákat, robotrepülőgépeket és a mikrofények melletti repülésre beidomított madarakat – használ fel arra, hogy elkalauzoljon minket bolygónk leghihetetlenebb tájai és olyan vad élőhelyek felett, amelyek madártávlatból tárják elénk a világot (a kulisszatitkokba a hatodik részben komolyabban is betekinthetünk).

A Föld madárszemmel január 13-tól vasárnaponként 14:15-kor látható a Spektrumon. Ajánlónak pedig lentebb két rövid videó:

A sorozat nagyon emlékeztet a Vándormadarakra, talán nem ok nélkül:Ha tetszett a bejegyzés és érdekelnek a témába vágó további aktualitások, úgy kövess minket a Facebookon vagy a Twitteren!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blog Widget by LinkWithin