2012. december 15., szombat

Soproni civil szervezetek támogatása, a természetvédelem népszerűsítésével - a szavazás végeredménye

Korábban én is beszámoltam itt a blogon a Heineken soproni kezdeményezéséről, aminek keretében három kiválasztott civil szervezet közül a szavazást követően két egyesület/alapítvány kap támogatást. Ezzel két célt is sikeresen teljesít a szervező: erősíti a helyiek természetvédelem iránti felelősségét, továbbá a civil szervezetek a nyereménnyel érdemi lépéseket tehetnek a környezet alakításáért, annak védelméért. 

A szavazás a következő végeredménnyel zárult:

1. helyezett: Soproni Polgárőr Egyesület: 2,5 millió forintot nyertek, aminek segítségével egy, az Egyesület tulajdonát képező gépkocsit és annak tárolására szolgáló mobilgarázst  vásárolnak, hogy a parkerdő területén a szelektív hulladékgyűjtő szigetek, valamint az egyéb illegális szemétlerakó helyeken hatékonyabb járőrszolgálatot teljesíthessenek. A fentieken túl speciális rádió, fényképezőgép, GPS beszerzését is tervezik, amelyek segítségével a mobilszolgáltatók által le nem fedett erdős területeken is folyamatosan kapcsolatot tudnak tartani mind a rendőrséggel, mind az akcióban résztvevő egyéb szervezetekkel.

Fotó: soprontabor.hu


2. helyezett: Sopron Városi Tábor Alapítvány: 1,5 millió forintot nyertek, amiből a tábor több mint 2,5 hektáros kertjét megszépítik: a főépület mögött 200 m2-es erdős területet megtisztítják, parkosítják, valamint egy erdei sétányt is létrehoznak, pihenőhelyekkel. A nyári szálláshelyek előtti bozótos területet megszüntetik, 70 m hosszan betonelemes támfalat építenek évelő és örökzöld cserjékkel beültetve. Az állatvilág természetes élőhelyeinek fenntartása érdekében pedig kevésbé frekventált, kieső helyeken 5 db különböző menedéket helyeznek el az ott élő állatok számára.Úgy gondolom, hogy a pénz mindkét esetben jó helyre kerül, a harmadik helyezett Soproni Erdőkért Környezetkultúra Alapítványnak pedig ettől a szavazástól függetlenül is sok sikert kívánok további működésükhöz.

Ha tetszett a bejegyzés és érdekelnek a témába vágó további aktualitások, úgy kövess minket a Facebookon vagy a Twitteren!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blog Widget by LinkWithin