2012. november 3., szombat

Egy nap a Földön - 12. 12. 12.

2010-hez és 2011-hez hasonlóan ebben az évben is lesz One day on Earth (a program hivatalos honlapja: http://www.onedayonearth.org/), amikor a Föld lakói, a résztvevők egy nap, 2012. 12. 12-én geo-taggel ellátott videókkal mutatják be életüket. Sajnos jelenleg a magyar aloldalon még a tavalyi esemény hozzászólói láthatók. Részt vehet bárki, legyen dokumentumfilmes vagy diák, nincs megkötés.

A 2010-es videók a következő linken láthatók (Google Maps térkép, balra lehet zoomolni, jobbra fent keresni): http://archive.onedayonearth.org/videos/year/2010
A 2011-esek pedig a következő helyen nézhetők meg (ugyanúgy, mint a 2010-esnél):  http://archive.onedayonearth.org/videos/year/2011

És hogy miért ez az egész? Nos, valami ilyesmiért (a fenti honlapról idézve): együtt megmutathatjuk, hogy mennyire csodálatosan sokszínű a világ, mennyi konfliktus, tragédia és diadal fordul elő egy nap alatt. 

A kezdeményezés mellett támogatóként látható az UNESCO, a WWF, a Nemzetközi Vöröskereszt, a Human Rights Watch és még sokan mások.

Ajánlónak és kedvcsinálónak(?) pedig a végére két videó:


One Day on Earth - Film on 12.12.12 from One Day on Earth on Vimeo.Ha tetszett a bejegyzés és érdekelnek a témába vágó további aktualitások, úgy kövess minket a Facebookon vagy a Twitteren!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blog Widget by LinkWithin