2012. október 30., kedd

A gombaszakellenőrök segítenek

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal saját oldalán ismét felhívta a gombászok (profik, lelkes amatőrök) figyelmét, hogy saját és környezetük, családjuk érdekében csak olyan gombát fogyasszanak el, aminek fajtájával, elkészítésének módjával 100 százalékig tisztában vannak. 

Gomba a Sikároson

Szóval nem elég csak azt tudni, hogy mi micsoda, hanem azt is ismerni kell, hogy mit hogy, meddig szükséges főzni, esetleg mivel nem fogyasztható együtt a gombából készült étel (kíváncsi lennék, hogy ezeknek a tapasztalatoknak a megszerzéséhez mennyi "kísérlet" kellett). Aki kicsit is bizonytalan, ajánlott felkeresni a gombaszakellenőröket foglalkoztató piacok egyikét, melyek listáját (letölthető excel fájl, 30 KB) a következő linken találja: http://www.nebih.gov.hu/data/cms/150/926/Gombaszakell._alk._piacok_es_nyitvatartasuk.xls

Magyarul mindvégig óvatosan és felelősséggel, így ha valakinél a gombából készült étel fogyasztása után felmerül a megbetegedés, mérgezés gyanúja, akkor erősen ajánlott felkeresni a legközelebbi orvost!

Ha tetszett a bejegyzés és érdekelnek a témába vágó további aktualitások, úgy kövess minket a Facebookon vagy a Twitteren!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blog Widget by LinkWithin